Lille Prinsen

Skrevs tisdagen den 5 april, 2011

– Rita ett lamm åt mig, är du snäll! Så börjar mötet mellan piloten som tvingats nödlanda i Saharas öken och Lille Prinsen från planet B 612. Det som sedan följer är en av världslitteraturens mest gripande berättelser. Lille Prinsen är en ”kosmisk roadmovie” som handlar om vänskap, kärlek och att det viktigaste är osynligt för ögonen.

Berättelsen om Lille Prinsen är som ett koncentrat av livet självt med all dess glädje och smärta, humor och mänsklig dårskap. Dess kanske viktigaste budskap är att det bara är med hjärtat man kan se ordentligt.

Lille Prinsen är en omtyckt föreställning fylld av poesi, värme och underfundig humor. År 2006 spelade vi Lille Prinsen på Festival au Désert i Saharas öken och föreställningen efterfrågas mer och mer utanför Sveriges gränser.

Press:

“…träffsäkert…levande…skickligt…riktigt bra barnteater…barnteater på barnens villkor utan minsta tendens att underskatta dem. “ – Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

”…en ömsint och mycket rolig föreställning…ett bra stycke av bokens själ…skådespelarna är utmärkta.” – Ulla Pagrot, Helsingborgs Dagblad

”…finstämt och tankeväckande.” – Leif Möller, Ystads Allehanda

Teater Kapija
Örmölla 321
SE-274 56 Abbekås

+46 (0)411 533 772
+46 (0)70 740 17 61

info@kapija.com
www.kapija.com