Mitropa

Skrevs måndagen den 24 januari, 2011

När skådespelaren Mladen Puric ska bli pappa väcks tankar på hans egen barndom och obehagliga minnen gör sig påminda. Mitropa är hans personliga, starka och djupt gripande historia om en pojkes väg till Sverige från det gamla hemlandet. Det är berättelsen om hans kamp att passa in i det nya landet, om en vuxenvärld som sviker men också om kärlek och hopp.

Aldrig förr har vi fått så starka reaktioner

Mitropa ruskar om publiken och får åskådaren att minnas viktiga händelser ur sitt eget liv. Historien framförs på ett spännande och unikt sätt via filmer, projektioner, spelscener och nyskriven musik.

Det är en tät och rörande föreställning. Aldrig förr har vi fått så starka reaktioner. Mitropa är en angelägen föreställning – låt era elever få se den! Om så önskas stannar vi gärna kvar en stund efter föreställningen för ett samtal. Vid skolföreställningar erbjuder vi även en lärarhandledning.

Press:

”Ibland fungerar det bara. Teatermagin börjar verka direkt och håller i sig ända till slutet!…oerhört gripande i sin nakna närhet, och de sceniska lösningarna konstfullt enkla…mänskliga möten som når ut, känns och bränns.” – Kristianstadsbladet

”Mycket vackert…Det krävs ett stort mod och ett sådant genomsyrar varenda sekund…på slutet griper han hårt om mitt hjärta utan att släppa.” – Sydsvenska Dagbladet

”Stundtals är det en magnifik hypnotisk resa, i andra fall enbart briljant…en föreställning som det är omöjligt att värja sig mot.” – Ystads Allehanda

Teater Kapija
Örmölla 321
SE-274 56 Abbekås

+46 (0)411 533 772
+46 (0)70 740 17 61

info@kapija.com
www.kapija.com