Om oss

Teater Kapija är en turnerande repertoarteater för såväl vuxna som barn. För närvarande har vi fem produktioner, två teaterföredrag och en konsert som vi turnerar med såväl nationellt som internationellt. Hittills har vi spelat från Boliden i norr till Timbuktu i Saharas öken i Mali!

I Abbekås, vackert beläget på Skånes sydkust, har vi vårt eget teaterhus, ett kulturcentrum där många konstformer möts. Här producerar vi konstnärliga föreställningar av hög kvalitet. Hos oss arrangerar vi också en årligt återkommande kulturfestival – KulturSommar. Under festivalen spelar vi våra egna föreställningar, arrangerar gästspel, utställningar, konserter, cirkusskola mm.

Under de senare åren har musiken blivit allt viktigare på Teater Kapija. Detta kulminerade i december 2009 med rockshowen Her Majesty’s Voice som vi fortfarande turnerar med.

Kontakta oss så kommer vi och spelar hos er!

Teater Kapija drivs av skådespelarparet Janna Eriksson och Mladen Puric utbildade på internationella teaterskolor i Bryssel och Paris. Gruppen bildades 1993 och flyttade 2002 från Stockholm till sin nuvarande bas i Abbekås.

Teater Kapija stöds av Statens Kulturråd, Kultur Skåne, Skurups kommun, Svenska Institutet, Konstnärsnämnden, Sparbanksstiftelsen Skåne m fl.

Teater Kapija
Örmölla 321
SE-274 56 Abbekås

+46 (0)411 533 772
+46 (0)70 740 17 61

info@kapija.com
www.kapija.com