Jaktgeväret

Skrevs onsdagen den 13 maj, 2015

Jaktgeväret, en vacker, poetisk föreställning om kärlek och ensamhet, hemligheter och svek. Den spelas för 16:e året och blir – likt ett gott vin – bara bättre och bättre. OM FÖRESTÄLLNINGEN: Som en del av Scenkonstbiennalens Fri Scen spelar vi nu vår publik- och kritikerrosade föreställning Jaktgeväret som vi turnerat med från Boliden i norr till Skurup i söder. Tre kvinnor skriver var sitt brev till en och samme man. Alla breven handlar om det triangeldrama som pågått under 13 års tid. Samma historia berättas tre gånger, men vittnesmålen skiljer sig åt. Vem av kvinnorna talar sanning? Eller gör alla tre det, men ur olika perspektiv? En till synes enkel intrig visar sig innehålla flera skikt. Det enkla visar sig vara komplext. Färgerna är inte bara svarta eller vita. I vår föreställning faller det på åskådaren att försöka sluta sig till vad som egentligen hänt, vem som tyckt och känt vad, älskat vem, älskats av vem. Det är därför som vi låter en skådespelerska, Janna Eriksson, gestalta alla tre kvinnorna.Jaktgeväret bygger på Yasushi Inoues debutbok med samma namn. Han fick Japans främsta litterära utmärkelse för den.

PRESS: “Jag sitter som förhäxad av denna japanskt sparsmakade, perfekt genomförda moralitet. Jägaren är sitt eget byte, erotiken en dödsdans. Alla skott är bumeranger.”– Kerstin Vinterhed, Dagens Nyheter

“…en subtil teaterakt – en meditativ cirkel runt några människor och deras relationer…en direkt närhet, ett hudlöst och finstilt känslospel.”– Lars Ring, Svenska Dagbladet

“… stor konst, en inträngande och spännande berättelse om kärlekens innersta väsen…Janna Eriksson gör en suverän prestation i en lysande föreställning…Det var länge sedan jag
såg så stark och så angelägen teater.”– Leif Larsson, Västerbottens-Kuriren

TEATER KAPIJA & HOTELL VAGABOND Teater Kapija är en helt unik teater i Abbekås på Skånes sydkust. Här finns nu också Hotell Vagabond där du kan bo i vackra, autentiska Gypsy Wagons och äta gott och dricka gott på vår restaurang med fullständiga rättigheter.

Teater Kapija
Örmölla 321
SE-274 56 Abbekås

+46 (0)411 533 772
+46 (0)70 740 17 61

info@kapija.com
www.kapija.com