Ankarets barn

Skrevs tisdagen den 1 mars, 2011

Ankarets barn handlar om en sur och vresig Farbror som inte tycker om barn. Ändå sitter han varje dag på en parkbänk och tittar på hur barnen leker. Han kan för sitt liv inte förstå varför de är så glada.

En dag träffar han sin Skyddsängel, en busig och sturig flicka. Med magiska förvandlingar och kluriga sånger väcker hon minnen från farbrorns egen barndom till liv och ruskar om honom ordentligt…!

Föreställningen gjordes tillsammans med en grupp förskolebarn från Ankarets förskola i Abbekås på Skånes sydkust. Tanken var att skapa en föreställning som verkligen tog barnen på allvar och som barnen kunde ta till sig. Därför har Ankarets barn blivit en både rörande och underhållande föreställning, full av överraskningar, tänkvärt innehåll och komiska situationer.

Press:

“…föreställningen bärs av en humor som barnen genast tar till sig… de clownartade scenerna…lockar in barnen i en magisk värld, där fantasin blir en befriare. Och det magiska finns hela tiden där, med ett associativt berättande, illusionsskapande musik och fantasieggande kostymer. “

– Fredrik Pålsson, Sydsvenska Dagbladet

“Teater helt och hållet på barnens villkor…en härlig humor…känsloladdade scener…sorg och glädje. Däremellan tjuter publiken av skratt…De vilda skutten mellan allvar och lek fungerar precis som i barnens egna lekar och resonemang.”

– Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet

Teater Kapija
Örmölla 321
SE-274 56 Abbekås

+46 (0)411 533 772
+46 (0)70 740 17 61

info@kapija.com
www.kapija.com